dimarts, 26 d’abril del 2011

APRIMAR POT SUPOSAR UN RISC


Tot i no haver estat la millor setmana santa dels últims anys pel que fa la meteorologia de gran part de Catalunya, en aquestes èpoques molts comencem a agafar consciència que l'estiu s'apropa. Per a moltes persones la conseqüència d’això, és començar a pensar en la famosa "operació biquini".

Ja he explicat en altres ocasions, i no em cansaré de repetir-ho, aprimar-se pot ser qüestió d'estètica, però també és qüestió de salut, i no ens hem de jugar la salut per motius d'estètica.

Fa dies que es van donant a conèixer multitud de dietes, algunes amb més ressò que d'altres. Moltes d'aquestes dietes compleixen varies característiques comunes: 
1. Qui les segueix sovint aconsegueix perdre pes.
2. Seguint aquestes dietes no estem aconseguint un benefici per la nostra salut.
3. El fet d'alimentar-nos d'aquesta forma concreta durant un temps, ens pot fer baixar de pes, també per un temps, però no ens ajuda a modificar els hàbits que ens han portat a pesar més del que seria convenient. Per tant, l’esforç puntual ens pot fer perdre uns “kilets”, i els hàbits que tornem a reprendre quan acabem la dieta ens faran tornar a guanyar-los.

Per sort per aquesta època, amés de les miraculoses dietes de ràpids resultats, també es publiquen articles, realitzats per professionals de la dietètica i la nutrició, que ens conviden a reflexionar i a desconfiar d’aquelles dietes que no ofereixen prou garanties per la salut.

Aquí trobeu diversos links interessants:


Espero que alguns us repenseu el fet de seguir una dieta d’aquest tipus per aconseguir perdre pes en poc temps. Si feu l’esforç de canviar d’hàbits, i basar-vos en una alimentació equilibrada i saludable tot l’any, potser ho veureu difícil en un inici però els beneficis, en aquest cas, no només beneficis estètics, sinó també de salut, no seran només per l’estiu del 2011, sinó per tots els que venen.

Salut i dieta mediterrània!

Mercè Gonzalo Mendez

Diplomada en Nutrició Humana i Dietètica.
Llicenciada en ciència i tecnologia dels aliments.
UBCertif. Universitari en Nutrició i Esport. INEFC. UB